Ilmaisia business intelligence -sovelluksia

Uusien raportointiohjelmistojen tapa tulla markkinoille on muuttunut ja tämä on hyvä uutinen. Tänä päivänä on tapana jakaa softa käyttäjille ilmaiseksi. Eikä vain mitään demoversiota vaan ihan täysiverinen paketti (lähes) kaikkine ominaisuuksineen*.

Näin toimivat esimerkiksi Qlikview ja Tableau. Kuka tahansa voi ladata kyseiset softat itselleen ja käyttää niitä ilman mitään aikarajoituksia, täysin ilmaiseksi. Ja softat saa käyttöön samantien. Sinun ei tarvitse odotella päiväkausia, että joku käy läpi hakemukseksi, syötät vain yhteystiedot ja minuutin sisällä softa on sinulla.

Tämä jakelutapa on varmasti yksi syy miksi Qlikview on vallannut niin voimakkaasti alaa markkinoilla ja miksi Tableau on niin kovassa nosteessa. Isoja mammuttimaisia softatalojen tuotteita ei nimittäin kukaan pääse koskaan testaamaan, jollei pyydä myyntimiestä vierailulle ja tällöinkin saa tuntumaa korkeintaan Powerpoint-kalvosettiin. Harva pääsee todella käpistelemään Oraclen BI-pakettia, IBM:n Cognosta, SAP:ista tai SAS:sta puhumattakaan.

Kun käyttäjät tulevat tutuksi ilmaisversion kanssa, on kynnys ottaa softan kaupallinen versio käyttöön yrityksessä huomattavasti pienempi.

Pitäisikö isojen BI-ohjelmistofirmojen harkita jakelutavan muuttamista ja tulla askeleen lähemmäksi loppuasiakasta? 


 
 
*Qlikview:n ilmaisversio on täysiverinen client-softa käytettäväksi omalla työasemalla. Se sisältää samat ominaisuudet kuin maksullinen työasemaversio mutta ei esimerkiksi palvelinlisenssiä, joka mahdollistaa useamman käyttäjän raporttien toteutuksen eikä julkaisulisenssiä joka mahdollistaa web-jakelun.
 
Tableau Public on tarkoitettu julkisille web-sivuille. Ohjelmistolla tehdyt raportit ja tiedot tallentuvat Tableaun palvelimelle ja raporttejasi pääsevät näkemään myös ulkopuoliset käyttäjät. Tableau Public on suosittu etenkin lehtitalojen web-uutisoinnissa ja blogeissa. Louhia on käyttänyt Tableauta esimerkiksi Kuntavaalidatan visualisoinnissa.
 

One comment on “Ilmaisia business intelligence -sovelluksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.