Mistä on huonot raportit tehty, osa 2

HS 22.1.2014 ”Uusia veronkorotuksia on enää vaikea tehdä”

Eikä aikaakaan kun Hesari teki sen taas.  Nyt täytyy sanoa, etten muista milloin viimeksi olen nähnyt näin surkeaa graafiikkaa mistään asiasta.

Muutama huomio:

  • Ensimmäisenä huomio kohdistuu kokonaissummien puutteeseen. Pitäisikö aamun lehteä lukiessa kaivaa esiin ensimmäiseksi laskin, jotta saa selville kunkin vuoden muutoksen kokonaisvaikutuksen? Entä kokonaisvaikutus kolmen vuoden kuluttua? Kuvioita katsellessa voisi ajatella että vaikutus on aika lähellä nollaa. En jaksa laskea käsin oikeaa tulosta.
  • Kuten edellisessä kirjoituksessa todettiin, yksittäisten pinta-alojen eroja on erittäin vaikea erottaa. Vertaa huviksesi vaikka vasemman kuvatuksen +157 MEUR laatikkoa oikean viritelmän -115 laatikon kokoon. Kuinka monta prosenttia näiden ero on?
  • Miksi tälle on tuhlattu näin valtavasti palstatilaa? Onko surkean graafin printtaaminen niin paljon halvempaa kuin asiantuntevan tekstin tuottaminen?
HS 20.1.2014

HS 22.1.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.