Lama on ohi huonekalukaupalla

Jysk logo

Kuvan yritys saattaa liittyä tapaukseen.

Talouden taantuma on päästänyt mööpelikauppiaat pälkähästä. Maanantaina huonekalukaupan kassajonossa edessäni ollut pariskunta olisi halunnut ostaa tuolin, pöydän tai vastaavan muiden ostosten kylkeen. Myyjä tokaisi: ”Sori, en voi myydä sitä teille. Se kun on viimeinen kappale.”

Pitää jättää kuulemma yksi näytille. Ihan vain jotta asiakkaat tietää: tällainenkin meillä on mutta ei me sitä sulle myydä.

Kauppa haluaa pitää siis mahdollisuuden myydä itsellään, sen sijaan että oikeasti myisi. Ehkä se on vallan käyttöä ja luopumisen tuskaa?

Tällaista tapausta ei edes älykkäimmät analytiikka-algoritmit pysty seulomaan kun analysoidaan kysynnän käyttäytymistä. Siinä voi iso pomo miettiä: mikä kumma siinä on kun ei päästä siitä viime sesongin jakkarasta millään eroon?

One comment on “Lama on ohi huonekalukaupalla

  1. Statisticko on

    Myyntijannu on ilmeisesti liian kiireinen kasamaan uutta näytekappaletta seuraavasta erästä. Positiivinen merkki bisneksen pyörimisestä sekin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.