Päätöspuu Business Intelligence ja analysointityövälineen valintaan

Minulta kysyttiin keskiviikkona business intelligence -softien valintakriteereistä. Mitä tulee huomioida kun on valitsemassa uutta raportointi- ja analysointiohjelmistoa?

Laadin pikaisesti oheisen päätöspuun yrityksille ketkä kamppailevat näiden asioiden kanssa. Ehkä siitä on teille apua.

Voit ladata päätöspuun myös tästä pdf:nä: Louhian Päätöspuu BI-softan valitsijalle.pdf

Tämä on ensimmäinen drafti ja myönnän, että se on tehty vähän kieliposkessa ja joitain mutkia on oikaistu. Taustalla on kuitenkin useimpien softien kanssa vietetty 5-12 vuoden pitkä moniavioinen rakkaussuhde eli ihan hatusta analyysiä ei ole vedetty.

Kuulisin kuitenkin mielelläni lukijoiden kommentteja ja kehittäisin tätä huipputieteellistä päätöspuuta eteenpäin. Millä kriteereillä sinä valitsit raportointisoftan?

Voit kommentoida tähän blogikirjoitukseen tai Louhian LinkedInissä: https://www.linkedin.com/company/louhia-consulting-oy. Kannattaa muuten käydä painamassa seuraa-painiketta LinkedInissä. Paljon mielenkiintoista materiaalia analytiikan ja tiedolla johtamisen saattaa livahtaa muuten ohi suun.

Louhian Päätöspuu BI-softan valitsijalle


 

Ps. Järjestän syyskuussa 10.9.2015 Talentum Eventsillä BI-työvälineiden vertailu ja kilpailuttaminen -koulutuksen. Tarkempia tietoja löydät seuraamalla blogiamme, LinkedIniä ja Talentumin sivuilta: www.talentumevents.fi

One comment on “Päätöspuu Business Intelligence ja analysointityövälineen valintaan

 1. AO Illner on

  Kuvio on erinomainen, tieteelliseen kuvioon nähden erona on se, että asiat sanotaan suoraan sekä kuvio on ymmärrettävä ja kuvio vastaa todellisuutta!

  1. Ohjelma X:n omistavaan työpaikkaan soitin (tyhmänä töitä kysyäkseni): lähin on Göteborgissa – mitäs siihen sanot?
  2. Yritys X johon soitin muissa asioissa häpeillen selitteli, ettei heillä ole SAP:tä vaan paljon halvempi pienen valmistajan softa.
  3. Eräs puolisen vuotta SAP:tä ainoan kerran elämässään käyttämään päässyt henkilö puhui SAP:stä joka päivä.
  4. SPSS:n liittyy diminutiivi Späksi; SPSS:ää rakastetaan, koska se maksaa sen verran, ettei juuri kukaan sitä kotiinsa osta. Vrt. diminutiivit vinkku, kepardi, kossu.

  On tehty väitöskirja, tapaustutkimus yhdessä yrityksessä, jonka mukaan SAP-osaaminen parantaa henkilön työllistymismahdollisuuksia muualle (tuon asian selvittäisi kyllä paljon nopeamminkin). Koska näin on SAP-osaaminen lisää ammattiylpeyttä ja siten motivaatiota ja vähentää ahdistusta koska ei ole pakko olla yhdessä ja samassa paikassa = psykologinen etu.

  SAP-osaamisen myönteisen vaikutuksen takia SAP-kurssitusta voisi kokeilla terapiamuotona – kalliita terapioita on ollut vaikka mitä Suomessa; kuvataideterapiaa, musiikkiterapiaa, akupunktiota – enempää en nyt tiedä. Niiden tulokset kait ovat olleet olemattomia.

  Mitä kaupallisia ammattidsoftia itse käytätte vai oletteko ne itse ohjelmoineet?

  Yst. terv. & VP AP Illner

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.