Mitä haluaisit tietää koneoppimisesta?

Meidän blogissa on ollut melkoista radiohiljaisuutta.

Kaverit ovat olleet rintamalla, pari soluttautunut syvälle vihol… asiakkaan organisaatioon. On tehty onneksi tilalle pätevämpiä rekryjä ja se yksi markkinointiosaston hörhö on kadonnut startup-maailmaan.

Nyt se on kuitenkin raahattu autotallista toimistoon tekemään jotain osakkuutensa eteen.

Markkinointiin saatiin myös uutta verta kun Jyväskylän toimistolla aloitti Tia.

Nyt lähdetään yhdessä Tian kanssa piristämään meidän (sisältö)markkinointia ja somepresenssiä. Tavoitteena on alkaa taas säännöllisesti tuottamaan blogeja, vlogeja mutta myös podcasteja. 

Lisäksi tekemään asiantuntijoiden haastatteluja, niin omien kuin vieraiden.

Aiheina koneoppiminen, tiedolla johtaminen, digitalisaatio laajemminkin.

Tietovarastoinnit ja business intelligence on jäänyt meillä vähemmälle. Näitäkin käsitellään mutta vain silloin kun tavoitteena on nuo edellä mainitut.

Mitä sisältöä odottaisit Louhian blogissa/vlogissa/podcastissa?

Kysymys meidän blogin seuraajille: minkälaista sisältöä ja mitä aihealueita toivoisit kuulevan? Kun haastatellaan meidän omia osaajia tai jutellaan alan muille asiantuntijoille.

Kiinnostaisiko esimerkiksi, jokin näistä:

 • algoritmien eroista ja vahvuuksista
 • työvälineiden, kielien ja alustojen eroista ja vahvuuksista (esim. R vs Python)
 • how-to-do esimerkkejä eli rautalankamalli esim. hinnoittelun optimointiin tai kysynnän ennustamiseen
 • bloopers eli miten hommat ei suju kuin strömsöössä
 • business case-esimerkkejä meiltä ja maailmalta
 • arkkitehtuureista
 • vaadittavasta osaamisesta, data scientistien rekrytoinneista ja osaamisen kasvattamisesta
 • miten yritys X on päässyt digitalisaatiossa pisteestä X pisteeseen Y (tai luonut uuden dataan pohjautuvan liiketoimintamallin)
 • strategiatason humppaa
 • jotain muuta, mitä?

Vaiko ylätason diipadaapaa miten tekoäly pelastaa kaikki ja olet kusessa jos et jo maksa konsulttiarmeijalle siitä, että se kertoo sinulle itsestään selvyyksiä tietämättä miten niitä juttuja oikeasti tehdään?

Kerro, kommentoi, pistä mailia. Olisi hienoa tuottaa sellaista sisältöä jota oikeasti halutaan kuulla ja josta on teille arvoa.

Nyt palautetaan kuitenkin Louhian blogiin ja muihin kanaviin hieman vipinää pyttyyn. Monikanavaisesti, säännöllisesti ja jos autatte meitä kommentoimalla, niin myös lukijoille arvoa tuottavasti.

Koska tässä kirjoituksessa on ollut pari sotaista kielikuvaa, otetaan vielä lainaus Winston Churchillin kuuluisasta puheesta, jossa hän puhuu juuri monikanavaisesta markkinoinnista.

“We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air…

We shall defend our Island, whatever the cost may be; we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender…”

8 comments on “Mitä haluaisit tietää koneoppimisesta?

 1. Supe on

  Käytännön konkreettiset caset ja miten ne käytännössä on tehty. Ylätasoa ja muuta diipadaapaa on nähty ja kuultu ihan riittävästi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.