Modernit tietovarasto- ja raportointiratkaisut

Microsoft Azure, SQLServer, PowerBI ja SSIS

Muutama vuosi sitten big data huumassa kiireisimmät olivat hautaamassa perinteisiä tietovarastoratkaisuja. Ennakointi  kuitenkin osoittautui vääräksi, sillä tietovarastot eivät ole vain pitäneet pintaansa, vaan niiden tekeminen vain kiihtyy. Laadukkaalle ja luotettavalle datalle kun on käyttöä raportoinnin lisäksi myös koneoppisen ja tekoälyratkaisujen raaka-aineena.

On tosin totta, että termi tietovarasto ei enää välttämättä tarkoita pelkästään sitä relaatiokantaan rakennettua ja tietyllä tavalla mallinnettua kokonaisuutta.

Louhian tarjoama

Liiketoiminnallisesti pyrimme suunnittelemaan ja toteuttamaan tietovarasto- ja raportointiratkaisuja, joissa on huomioitu edistyneen analytiikan (koneoppiminen, tekoäly) hyödyntäminen heti alkumetreistä saakka. Aiemmin tietovarastoja suunniteltaessa ei sisällöllisesti useinkaan ole osattu huomioida miten dataa pitäisi kerätä, jotta siitä voidaan tehdä ennakoivaa analytiikkaa tulevaisuudessa.

data2aiTeknisesti toteutamme tietovarastot Microsfotin tuotteilla (Azure, SQLserver, SSIS) ja raportoinnin PowerBI-ohjelmistolla – jos lähdetään puhtaalta pöydältä. Olemme Microsoftin Gold tason Data Analytics kumppani. Toki pystymme käyttämään muitakin BI-ohjelmistoja (esim. Cognos, Qlikview) mikäli asiakkaalla jo sellaiset on hankittuna. Tai sitten käytämme kumppaniverkostoamme.

Uudet tietovarastoratkaisut tehdään lähtökohtaisesti pilveen (Azure), mutta poikkeuksiakin on. Kaikissa tilanteissa pilvi ei vain ole paras tai edes mahdollinen ratkaisu. Tietovarastot mallinnamme pääasiassa dimensionaalisesti kahteen tai kolmeen kerrokseen (staging, edw, datamart). Kovanluokan Data Vault osaamista meiltä ei vielä löydy, joten tarvittaessa hankimme sen muualta.

Viemme projektit lävitse ketterästi (yleensä kanban) ja käytämme projektihallinnassa Trelloa, jonka kautta asiakas, projektipäällikkö ja tekijät pysyvät jatkuvasti kärryillä meneillään olevista ja tulevista tehtävistä.

Kokemus on valttia

Kaiken kaikkiaan Louhian konsulteilla on satojen alan projektien yhteenlaskettu kokemus. Työhistoriamme aikana olemmekin olleet tekemässä kaikenkokoisia projekteja, joissa vaikeustasot ovat vaihdelleet kohtalaisesta puolimahdottomaan. Tutuksi ovat tulleet niin pk-sektorin projektit kuin globaaleille yrityksille tehtävät jättitietovarastot ja niiden raportoinnit.


Ota yhteyttä 

Juha_kuva 1Ole yhteydessä ja laitetaan tietovarastot ja raportointi kuntoon.

Yhteystiedot:
Juha Kostamo
tel. +358 40 865 4811
email. juha.kostamo@louhia.fi

 

Onko elämää raportoinnin valmistuttua?

Lue lisää

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.

Please leave this field empty.