Louhia DataLab

Tekoäly- ja analytiikkaratkaisuja liiketoimintaongelmiin

Datalla ja tekoälyllä liiketoimintaongelmien kimppuun

Meneillään on suuri murros useiden yritysten liiketoiminnassa, kun digitalisaatio ja tekoälyratkaisut tulevat vauhdilla. Kuitenkin vain pienellä osalla yrityksistä on omaa osaamista ja kapasiteettia kehittyä riittävän tehokkaasti ja nopeasti näillä osa-alueilla. Lisäksi markkinoilla on merkittävä kapasiteettipula kokeneista alan osaajista,  ja niitä riittääkin vain kouralliselle yrityksiä tällä hetkellä.

Louhian DataLab-palvelussa me autamme yrityksiä hyödyntämään dataa edistyksellisellä tavalla, eli koneoppimisen ja tilastotieteen menetelmin. Riippuen miten syvälle ja laajalle asiassa upotaan, voi ratkaisuja kutsua myös tekoälyratkaisuiksi.

Vuosien varrella olemme tehneet kymmeniä projekteja, joissa hyödynnetään pääasiallisesti ennustemallintamista (esim. neuroverkot, naive bayes, random forest, logistic regression).  Alla joitakin esimerkkejä.

Tiimillämme on siis kokemusta hyvin erilaisista toimialoista ja ennustemallinnusongelmista. Lisäksi DataLab tiimin jäsenet pitävät yleisiä ja yrityskohtaisia kursseja näistä osa-alueista.

DataLab tiimi

DataLab-tiimimme koostuu data-analyytikoista (matemaatikkoja, tilastotietelijöitä) ja business konsulteista. Data-analyytikot murskaavat dataa, muodostavat malleja ja tulkitsevat tuloksia. Business konsultit taas keskustelevat liiketoiminnan ja johdon kanssa – kääntäen saatuja tuloksia yksinkertaiseen ja ymmärrettävään muotoon.

Data-analytiikassa käytettävät työkalut ovat pääasiassa R, Python, RapidMiner, Azure Machine Learning ja luonnollisesti Excel.

Miksi käyttäisit DataLab palvelua?

Louhia AI-Pilotilla lentoon..

Lähes kaikki edistyneen analytiikan ratkaisut lähtevät liikkeelle pilotilla. Meillä ne tehdään CRISP-DM metodologian mukaisesti, joka menee seuraavien vaiheiden lävitse.

  1. Liiketoimintaongelman määrittely
  2. Datan ymmärtäminen
  3. Datan valmistelu
  4. Mallinnusvaihe
  5. Tulosten arviointi
  6. Käyttöön otto / hylkäys

Tyypillinen pilottiprojektin koko on euroissa 6 000 – 12 000 euroa (+ alv) ja se kestää 2-3 viikkoa.

Alkukeskustelujen jälkeen annamme  kiintähintaisen tarjouksen, joka on sidottu onnistumiseen. Eli mikäli datastanne ei irtoa (teko)älyä, niin kannamme riskiä kanssanne.

Ole yhteydessä, mikäli haluat lisätietoa pilotin toteuttamisesta.


Yhteystiedot

Juha_kuva 1Olehan yhteydessä ja soita Juhalle tai heitä viestillä.

Yhteystiedot:
Juha Kostamo
tel. +358 40 865 4811
email. juha.kostamo@louhia.fi

 

Miten ennustaa auton myyntihintaa?

Lue lisää

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.

Please leave this field empty.