Louhia Radar

Tiedolla johtaminen, BI-maturiteetti, KPI:t, tekoälyn hyödyntäminen

Tiedolla johtaminen on yksi ajankohtaisimpia asioita yritysjohdon agendalla. Tietomäärien ja laskentatehojen kasvu ovat luoneet alustaa tekoälyratkaisuille, joita edistyneimmät yritykset jo hyödyntävät. Monessa yrityksessä ollaan kuitenkin vielä kaukana tästä maturiteetin tasosta. Perusraportointi ja tiedonkeräyskin saattavat olla lapsenkengissä.

Loradaruhia Radar palvelu on tarkoitettu auttamaan yrityksiä siirtymään uudelle kehitystasolle tiedolla johtamisessa. Palvelun lähtökohtana on kehittää toimintaa yrityksen kyvykkyyksien kautta, jolloin päästään nopeammin haluttuihin lopputuloksiin. Tällaisia kyvykkyyksiä voivat olla esim. tietoarkkitehtuurin hallinta, rullaavaan budjetointiin siirtyminen, tietovarasto- ja raportointiratkaisun rakentaminen tai ennakoivan analytiikan ratkaisujen (koneoppiminen, tekoäly) hyödyntäminen.

Tiedolla johtamisen kypsyysmalli

Palvelumme taustalla on valmiiksi mietitty konsepti ja viitekehys, joka perustuu Mika Ahon tietojohtamisen väitöstutkimukseen. Metodi on testattu toimivaksi kymmenissä organisaatioissa. Tämän lisäksi käytännön kokemuksemme osoittaa, että asioiden tekeminen tietyssä järjestyksessä on usein välttämätöntä onnistuneen lopputuloksen kannalta. Esimerkiksi ennakoivan analytiikan laajamittainen hyödyntäminen vaatii laadukkaita tietovarantoja ja kyvykkyyksiä toimia saatujen tulosten mukaisesti. Tähän taas ei yleensä päästä ellei yrityksessä ole jo kehittynyttä tietojenkeruuta (esim. tietovarastot), raportointia ja KPI-mittareiden seurantaa.

kypsyysmalli

Palvelun sisältö

Palvelun sisältö määräytyy asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteiden mukaisesti. Tyypillisesti tehtäviä asioita ovat, mm.

Työskentelytapana ovat työpajat, haastattelut ja erilaiset kyselylomakkeet tarvittaessa. Työmme tulokset saatte kirjallisina raportteina, visualisointeina ja johdon yhteenvetoina. Tulosten perusteella voitte siirtyä vaiheeseen, jossa lähdette toteuttamaan suunniteltuja toimenpiteitä.  

Viisi tärkeintä hyötyä

  1. Saatte puolueettoman analyysin tiedolla johtamisen nykytilasta verrattuna muihin suomalaisiin organisaatioihin (yhteensä yli 40 kartoitettua benchmark-organisaatiota niin yksityiseltä kuin julkiseltakin puolelta)
  2. Kerromme, miten organisaationne toimii tavoitellulla kypsyystasolla ja annamme perustellut parannustoimenpiteet tiedolla johtamisen kehittämiseen sekä mittaamisen parantamiseen
  3. Huomioimme myös organisaationne toimintamallien ja kulttuurin muutostarpeet teknisten kehityskohteiden (esim. BI-ohjelmistot, pilvi-ratkaisut) lisäksi
  4. Annamme karkean arvion kehityskohteiden kustannuksista ja hyödyistä
  5. Autamme teitä pääsemään konkreettisesti liikkeelle kehitysprojekteissa

Palvelun vastuukonsulteilla on vähintään 10 vuoden omakohtainen kokemus tiedolla johtamisen hankkeista eri ympäristöissä. 


Tilaaminen ja kysymykset

mika_aho-2Laitetaan tiedolla johtaminen rullaamaan, ole yhteydessä!

Mika Aho
puh. 040 590 6949
email: mika.aho@louhia.fi

Palvelulla on muuten 100% tyytyväisyystakuu! 

Ennakoivan analytiikan ratkaisut

Lue lisää

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.

Please leave this field empty.