Machine Learning

Machine Learning ja tekoälyn perusteet

MACHINE LEARNING JA TEKOÄLYN PERUSTEET

Machine Learning ja tekoälyratkaisut yleistyvät nopealla vauhdilla. Niiden avulla esimerkiksi tehostetaan liiketoimintaprosesseja, optimoidaan tuotantoa ja päätöksentekoa sekä ennustetaan erilaisia tulevaisuusskenaarioita. Kyseessä ei ole enää hype, sillä jokainen meistä jo käyttää kuluttajan roolissa ratkaisuja, joita älykkäät algoritmit pyörittävät.

Tämän kurssin tarkoituksena on esitellä erilaisia Machine Learning ja tekoälyratkaisuja, niiden taustalla olevaa teoriaa ylätasolla sekä oppia itse tekemään ennustemalleja Machine Learning algoritmeilla. Näillä taidoilla voi sitten jatkaa itsenäistä opiskelua kurssin jälkeen.

KURSSIN RAKENNE JA SISÄLTÖ

Kurssi on jaettu kahdelle eri päivälle. Halutessasi voit käydä vain ensimmäisen päivän.

Päivä 1 – Yleistietoa, esimerkkejä, demoja ja tekemisen aloitus

Päivä 2 – Machine Learning menetelmien itsenäinen hyödyntäminen

Suurin osa koulutuksen ajasta käytetään hands-on-työskentelyyn. Tavoitteena on, että osallistuja pystyy koulutuksen jälkeen soveltamaan saamiansa oppeja ja jatkamaan itsenäistä opiskelua ja työskentelyä aiheen parissa.

Ohjelmistona käytetään RapidMinerin ilmaisversiota, joka on kaikkien ladattavissa. Koulutuksessa käytettävät aineistot ovat useilta eri liiketoiminta-alueilta (esim. asiakas- ja teollisuusdataa).

KENELLE

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat ymmärtää Machine Learning ja tekoälyratkaisuiden liiketoimintapotentiaalia sekä kokeilla itse hands-on tekemistä tällä osa-alueella. Kurssi ei vaadi varsinaisesti esitietoja tai koodaustaitoja, mutta ymmärrys tilastollisten menetelmien ja datan hyödyntämisestä on avuksi.

ILMOITTAUDU TÄÄLTÄ

Yrityskohtaiset kurssit: mika.aho@louhia.fi  ja +358 40 590 6949

Ari Hovin kautta järjestettävät kurssipäivät:

PAASITORNI, PAASIVUORENKATU 5, HELSINKI 1 400 € + ALV


Kurssin vetävät Louhian asiantuntijat Lasse Liukkonen ja Mika Laukkanen.

lasse-small mika-bw-jpg-s5

 

Opi käyttämään R-ohjelmistoa

Lue lisää

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.

Please leave this field empty.