Tekoäly tutuksi

Perusteet koneoppimisen ja tekoälyn hyödyntämisestä


KONEOPPIMISEN JA TEKOÄLYN PERUSTEET

Koulutuspäivät:

Koneoppimis- ja tekoälyratkaisut yleistyvät vauhdilla kaikilla toimialoilla. Sekä yksityisellä että julkisella puolella on herätty tähän ”vallankumoukseen”, joka näkyy tahtotilana investoida merkittävästi alan ratkaisujen kehittämiseen. Yritykset näkevät tekoälyn ohittamattomana kilpailutekijänä ja julkinen puoli arvelee kurovansa kestävyysvajetta umpeen sen avulla.

Useimille meistä tekoäly ja koneoppiminen on kuitenkin uutisia itseajavista autoista, älykkäistä peleistä, kuvantunnistuksesta tai kuinka tekoäly vie työpaikat ja murskaa ihmiskunnan.

Tässä koulutuksessa tehdään ns. reality check tekoälyn todellisiin kykyihin nyt ja lähivuosina. Samalla käydään lävitse, että mihin tekoälyn kehittäminen perustuu ja miten käytännössä tehdään koneoppimismalleja.

Koulutuksen jälkeen tiedät tekoälystä ja koneoppimisesta enemmän kuin 99.5%:ia ihmiskunnasta. 

Kenelle

Koulutus sopii kaikille tekoälystä ja koneoppimisesta kiinnostuneille. Taustaa matematiikasta, tilastotieteestä tai ohjelmoinnista ei tarvita.

Koulutus ei myöskään tee kenestäkään tekoälymestaria, mutta saattaa antaa kipinän lähteä ehkä maailman mielenkiintoisimmalle urapolulle.

Suurimmalle osalle osallistujista hyötynä on ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet ja miten se käytännössä toimii.

HUOM! Koulutus voidaan pitää yrityskohtaisesti myös englanniksi.

Kesto

Kurssin voi tilata yrityskohtaisesti yksi- tai kaksipäiväisenä. Pidempi kurssi toimii paremmin silloin, kun osallistujat haluavat jatkaa itsenäisesti koneoppimismallien parissa koulutuksen jälkeen. Se siis sisältää enemmän harjoittelua.

KURSSIN RAKENNE JA SISÄLTÖ

Päivän 1 ohjelma

Koulutettavien lähtötasosta ja nopeudesta riippuen päivän sisältöä voidaan supistaa ja keskittyä tietyille osa-alueille.

Päivän 2 ohjelma

Toinen päivä on siis kokonaan varattu harjoitustöille ja keskusteluille. Kouluttaja tai kouluttajat ovat jatkuvasti paikalla auttamassa eteenpäin tehtävissä, mutta eivät tarjoamassa valmiita ratkaisuja.

Koulutus eri versioineen on vedetty lävitse n. 30 kertaa kahden vuoden aikana. Asiakaskunta on pääasiassa koostunut eri sektoreilta  (esim. rahoitus, teollisuus, tietoliikenne, ohjelmistojen kehitys) olevista yrityksistä. 

Hinta

Ilmoittautuminen

Sähköpostilla tia.rautio@louhia.fi tai puhelimella +358 40 594 0069.
Oma tietokone mukaan. Kurssilla käytetään RapidMiner-ohjelmistoa. Saat asennusohjeet sähköpostitse ennen koulutuksen aloitusta.

YRITYSKOHTAISET KURSSIT

Ota yhteyttä Mikaan ja pyydä kurssiesite hintoineen eri vaihtoehdoista.

mika.laukkanen@louhia.fi ja +358 40 845 8432

Helsinki:
Ari Hovin kautta järjestettävät kurssipäivät:

PAASITORNI, PAASIVUORENKATU 5, HELSINKI 1 450 € + ALV


Kurssin vetää Lasse Liukkonen.

 

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.