Tiedolla johtaminen

Tiedolla johtamisen ja digitalisaation palvelut


Haastava pelikenttä

Tiedolla johtaminen on noussut keskiöön, koska datavetoinen (data driven) liiketoiminta tuottaa tuloksia. Ja liiketoiminnassa tulokset ovat ns. pelin henki. Tiedolla johtaminen on kuitenkin sateenvarjotermi, jonka alle voidaan upottaa esim. seuraavia asioita:

Pelikenttä on siis suuri ja sisältää useita eri ulottuvuuksia, joista yhdenkin hallitseminen erinomaisesti vaatii suurta syventymistä.

Keskeiset haasteet

Organisaatioissa tiedolla johtamisen haasteet ovat moninaiset, mutta usein ne tiivistyvät näihin kohtiin.

Louhialta apua haasteisiin

Voimme auttaa teitä tiedolla johtamisessa seuraavien palveluiden kautta.

Ulkoistettu hanke- ja projektipäällikkö

Voit siis hankkia meiltä sovituksi ajaksi alan huippuammattilaisen vetämään tiedolla johtamisen projektia tai hanketta.

Digiloikka

Autamme teitä pääsemään digitalisaatiossa alkuun ja löytämään sen tuottamat potentiaaliset business hyödyt. Tsekkaa palvelukuvaus.

Datastrategia

Kuvaamme tietovarantojenne nykytilan ja teemme selvityksen tulevaisuuden tarpeista. Esimerkiksi jos haluatte jatkossa hyödyntää tekoälyä, niin mitä dataa ja miten sitä pitäisi kerätä? Autamme luomaan toimenpidesuunnitelman tiedon hyödyntämisestä ja keräämisestä seuraavalle 3-5 vuodelle. Lue lisää palvelukuvauksestamme.

Tiedolla johtamisen ratkaisujen määrittely

Jos organisaatiossasi ei ole tiedon varastointipaikkaa, autamme sen määrittelyssä. Tarkennamme liiketoiminnan tieto- ja raportointitarpeita, rakennamme käsite- ja loogisen tietomallin sekä otamme kantaa tekniseen arkkitehtuuriin. Määrittelyn avulla on helppo arvioida toteutusprojektin kustannukset ja kilpailuttaa eri toimittajia keskenään. Tuotokset ovat täysin hyödynnettävissä projektin toteutusvaiheessa.

Hankintojen tukeminen ja kilpailutukset

Olemme auttaneet useita organisaatioita tiedolla johtamiseen liittyvissä hankinoissa (esim. tietovarasto- ja raportointijärjestelmien kilpailutukset ohjelmistojen ja henkilöresurssien osalta). Kokonaisten kilpailutusten lisäksi olemme myös tarjonneet asiantuntemusta vain jollekin tietylle osa-alueelle, esimerkiksi analytiikkaan liittyvän kilpailutusmateriaalin toteutukseen.

Mitä asiakkaamme ovat sanoneet palveluista?

”Louhia on tuonut ulkopuolista ammattimaista näkemystä digitalisaation kehitysaskeleista, sekä edesauttanut organisaatiotamme tunnistamaan liiketoiminnassamme digitalisaation mahdollisuuksia. Louhian ammattilaisten vetämät työpajat osallistivat henkilöstömme ennakko-odotuksia innovatiivisempaan luovaan pohdintaan, jonka tuloksena kiteytettiin liiketoimintamme strategiatyötä tukevia havaintoja ja ehdotuksia.

Voimme suositella Louhiaa liiketoiminnan digitalisaation kehityssuunnitelmien konsultointitoimeksiantoihin.”

Markus Tykkyläinen, konsernin toimitusjohtaja, Suur-Savon Sähkö Oy


”Louhia auttoi Oulun Yliopistoa tiedolla johtamisen kehityspolulla eteenpäin. Louhian asiantuntijoiden kokemus, osaaminen ja verkostot analytiikkatoimialalla mahdollistivat asioiden ripeän eteenpäinviennin ja selkeän etenemispolun muodostamisen.”

Pirjo Kytösalmi, Talousjohtaja, Oulun Yliopisto


”Louhia auttoi meitä näkemään Netwheelsin tietovarantojen sisältämät liiketoiminnan kehitysmahdollisuudet.”

Toimitusjohtaja Ville Hurnonen, Netwheels Oy


Palvelumme tärkein hyöty on, että annat kokeneen ammattilaisen hoitaa homman. Se säästää aikaa, rahaa ja yöunia.  Lisäksi sinulle jää aikaa keskittyä muihin olennaisiin asioihin.


Yhteydenotto

Laitetaan tiedolla johtaminen rullaamaan, ole yhteydessä!

t. Juha

Executive Advisor
juha.kostamo@louhia.fi
+358 40 865 4811

PS. Voit jättää myös viestin alla olevan lomakkeen kautta

 

 

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.