Juha Kostamo

Juha auttaa yrityksiä luomaan ja kirkastamaan tiedolla johtamisen strategioita – datasta liiketoimintaa

Ikävä kyllä varastoon säilötty data ei parane vanhetessaan, kuten käy rommille. Yrityksen hallussa oleva datapääoma pitää saada tuottamaan – tämän mission toteuttaminen on Juhan intohimo.

Juhalla on diplomi-insinöörin tutkinto, jota hän on täydentänyt liiketoiminnan peruskurssilla (MBA- opintoja). Tärkeimmät oppinsa Juha on saanut kuitenkin työelämästä niin onnistumisien kuin epäonnistumisienkin kautta.

Työkokemuksensa Juha on hankkinut yrityksistä kuten Fortum, Capgemini, PwC, SAS, MS ja InfoBuild ja näiden yritysten kautta eri toimialojen haasteet ja erityispiirteet ovat tuleet hänelle tutuiksi. Analytiikka ja digitalisaatio on tullut tutuksi monen eri yrityksen kautta ja analytiikkatoimittajienkin ajantuksenjuoksusta Juhalla on hyvä käsitys useammankin johtoryhmäposition kautta.

Juhalla on käytännön kautta hankittua kokemusta ja näkemystä ja uskallusta myös tuoda oma, perusteltu näkemyksensä esiin. Hänellä on liiketoimintalähtöinen (business case täytyy aina löytyä) ja konsultoiva lähestymistapa (kuuntelee, haastaa ja kiteyttää).

Juhan toimintakenttään Louhialla kuuluu mm. analytiikkaan liittyvä strategiakonsultointi, toimittaja- ja järjestelmävalinnat, hankejohtaminen. Lisäksi Juha vastaa Louhian myynnistä.

Vapaa ajallaan Juha harrastaa (tyhjänpäiväinen juoksentelu on vaihtunut muihin hikijumppiin) intohimoisesti Crossfittia ja boxilla tulee käytyä 4-5 kertaa viikossa. tykkää juoksennella Forrest Gump:maisesti pitkin metsiä ja lukea ei-business kirjoja. Ylimääräisen laihtumisen välttämiseksi ruuan laittaminen ja syöminen kuuluu Juhan harrastusportfolioon. Horoskooppimerkiltään Juha on Vaaka.

Vaaka on hankepäällikkönä hyvin sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin ja pystyy tasapainoilemaan kiistatilanteissa puolelta toiselle kunnes taistelevat osapuolet eivät enää itsekään tiedä mistä kaikki sai alkunsa. Vaaka etsii BI- projekteissa rauhaa, sopusointua, kauneutta ja kauniita muotoja (visualisoinneissa siis). Kilpailuttajana Vaaka vertailee ja pyrkii puolueettomaan harkintaan. Hänen näköalansa ovat laajat ja hän yhdistää näkemyksiä yhteen, silottelee ja sovittaa. Johdon konsulttina Vaaka on idealisti, joka tähtää yksilöiden ja ryhmien vuorovaikutuksen lisäämiseen. Vaa’alla on halu antaa itsestään jotain arvokasta muillekin, vaikkapa ”mitä minä sanoin”- tyyppisiä lausuntoja.

 

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.