Mika Aho

Olen Mika Aho ja toimin Louhialla konsulttina keskittyen erityisesti datatarpeiden tunnistamiseen, digitalisaatioroadmappien ja datastrategioiden rakentamiseen sekä tiedolla johtamisen hyödyntämiseen organisaatioissa. Autan myös yrityksiä tekemään oikeita valintoja, oli kyse sitten teknologioista, menetelmistä tai vaikkapa sopivista kumppaneista.

Louhiassa vastaan koulutus- ja valmennuspalveluista sekä mustan huumorin sävyttämän organisaatiokulttuurin kehittämisestä ja HR-asioista yleisesti.

Minua kiinnostaa erityisesti datan hyödyntäminen liiketoiminnassa, oli näkökulma joko perinteisesti peräpeilissä tai edistyneen analytiikan kautta tulevaisuudessa. Parhaimmillaan data kytkee työntekijät organisaation strategiaan ja sen avulla on voitu ratkaista tärkeä liiketoimintaongelma tai pystytty luomaan jotain ihan uutta. Minua kiehtoo myös, että tieto on oikealla tavalla ja oikeaan aikaan tarjoiltuna sitä tarvitseville henkilölle. Informaatiodemokratiaa ja silmäkarkkia nääs.

Taustoja

Oppini olen saanut muutamasta eri konsulttiyrityksestä, mutta käytännössä kuitenkin niiltä 60 eri asiakkaalta ja kymmeniltä projekteilta, jotka ovat tuoneet näkemystä tiedolla johtamisen maailmaan. Asiantuntijatehtävissäni olen uskaltautunut tekemään kädet datassa oikeastaan kaikenlaista, mutta eniten aikaa olen viettänyt erilaisten johdon raportointiratkaisujen rakentamisessa ja kehittämisessä niin konsultin, arkkitehdin kuin projektipäällikönkin rooleissa. Teknologiamielessä tutuinta ovat Microsoftin sekä IBM:n ekosysteemit ja aika monen muunkin kanssa olen tekemisissä ollut.

Louhian asiakasprojekteissa olen ollut mukana mm.

En siis kauhean herkästi sano millekään toimeksiannolle ei.

Kontrastia tietsikkahommille

Innostuin tiedolla johtamista toden teolla jokunen vuosi sitten ja aloitin työn ohella tekemään väitöskirjaa. 2011 valmistuneessa tietojohtamisen alaan kuuluvassa väitöstutkimuksessani loin mallin, jolla suorituskyvyn johtamisen kypsyyttä sekä kyvykkyyttä voidaan arvioida organisaatioissa analyyttisesti ja kokonaisvaltaisesti. Ihan teoreettiseksi homma ei jäänyt, vaan väitöstutkimukseen pohjautuvan työkalun on arvioitu jo yli neljäkymmentä suomalaista organisaatiota. Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään nykyisin myös Louhian konsultointipalveluissa.

Se vähäinen vapaa-aika mitä perheeltä ja työltä jää, kuluu hands-on-hommissa takapihalla ja erilaisten urheiluaktiviteettien, kuten kuntosalin ja golfin merkeissä. Horoskoopiltani olen härkä.

Härkä on itsepäisyyteen saakka sitkeä, perusteellinen, asiallinen, harkitseva ja kärsivällinen. Hän osaa kuitenkin myös nautiskella elämän pienistä iloista, kuten laadukkaasta datasta ja itsepalveluanalytiikasta. Härkä on harkitseva nautiskelija, jolle aistinautinnot visuaalisten dashboardien muodossa ovat hyvin tärkeitä. Härkä arvostaa juuria ja kunnioittaa perinteitä, eikä heti ensimmäisenä ole hyppäämässä uusien BI-teknologioiden matkaan.

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.