Mika Laukkanen

Olen Mika Laukkanen ja toimin Louhian vetäjänä ja myös konsulttina. Konsultointikokemusta onkin kertynyt jo vuodesta 2000 saakka, joten lähes kaikki mahdollinen liittyen ”tiedolla johtamiseen” on tullut nähtyä ja kokeiltua. Onneksi tämä ala kuitenkin rullaa eteenpäin ja uusia asioita tulee jatkuvasti, esimerkiksi IoT ja edistyneen analytiikan ratkaisut ovat valtavia edistysaskelia. Puhumattakaan tekoälyratkaisuista, jotka lopulta muuttavat tämän(kin) alan aivan kokonaan.

Koulutukseltani olen ekonomisti, jota on aina kiehtonut tapahtumien ennakointi ja ennustaminen. Siksipä opiskeluaika kului pitkälti ekonometrian, tilastotieteen ja peliteorian parissa.

Työhistoria siis koostuu parin vuoden käynnistä valtion leivissä (Stakes, nykyinen THL) ja sen jälkeen muutamassa eri konsultointiyrityksessä ICT-alalla. Palkkatöissä oleminen oli tavallaan ihan mukavaa, mutta ei se täysin sopinut minulle.

Niinpä vuonna 2009 päätin perustaa Louhian ja sillä tiellä ollaan. En nyt väitä, että päivääkään en vaihtaisi pois, mutta kokonaisuutena olen ollut tyytyväinen yrittäjänä ja ylpeä Louhiasta.

Louhialla työnkuvaani kuuluvat johtamisen lisäksi koneoppimiseen, tekoälyyn ja yleisesti tiedolla johtamiseen liittyvät palvelut.

Vapaa-aikani käytän pääasiassa perheen ja harrastusten parissa, joita ovat mm. kuntosali, shakki ja osakemarkkinat.

Oinaassa on ainesta hankepäälliköksi, neuvonantajaksi, kouluttajaksi ja usein automaattisesti oinaasta tuleekin ryhmän tai retkikunnan johtaja. Oinas herättää luottamusta, koska ei osaa olla viekas. Mielipiteensä oinas esittää voimakkaasti ja tekee päätökset hyökkäävästi, mutta arvovaltaisesti. Lienee sanomattakin selvää, ettei oinas lepää koskaan.

Yhteydenotto

Mikäli olet kiinnostunut yrityskohtaisista palveluista tai sinulla kysyttävää palvelujemme sisällöstä, niin ota yhteyttä oheisella lomakkeella tai soita Mikalle numeroon 040 845 8432.